Vedic Art

Vedic Art är inte en speciell målarteknik. Vedic Art är att måla från hjärtat, att öppna upp seendet. Du kanske tänker: ”jag kan inte måla”, då visar Vedic Art att det kan Du.

Det är en naturlig skapandeprocess som finns inom oss alla, den behöver bara väckas till liv.

De 17 principer som man arbetar efter är ett naturligt sätt att ta fram skaparkraften i måleriet såväl som i livet.

Det var konstnären Curt Källman som 1974 fick i uppgift av Maharishi Mahesh Yogi att bygga upp en helt ny konstutbildning utifrån de 17 Vediska principerna. Den skulle bygga på en stabil grund som skulle hålla i minst 2000 år. 1988 var den grunden lagd – ett skapande bortom prestations- och teknikkrav – och den första Vedic Art School startade i Bosjökloster Slott i Höör.

Vad säger andra?

"Mötet med Vedic art har gjort att jag vågar släppa loss och experimentera, måleriet blir mer spontant och det har blivit ett bättre flöde."

Elisabeth

"Som nybliven pensionär har jag börjat närma mig Vedic Art, och jag måste säga att mötet med konstarten blev något av islossning för mig. Eller varför inte soluppgång...
I många år har jag gått och tänkt att någon gång skulle jag vilja pröva på att måla. Känt på mig att det skulle vara en glädje att göra det. Men... så fanns de där murarna av oföretagsamhet och "inte kan väl jag" där...
Och så satt jag på kursen, i inspirerande miljö och utan alla pekpinnar och måsten, lekte med linjer och färger och kände plötsligt hur "det rann till". Hur lite av själen rann ner i hand och pensel. Jag vet inte riktigt varifrån det kom - men det växte fram där på duken... färgkombinationer, mönster, varelser och landskap jag drömt om. Jag målade! Och det var precis så roligt som jag föreställt mig."

Hälsningar Barbro